Lempolan K-Supermarket palvelee niin lohjalaisia kuin alueen kesäasukkaitakin päivittäin

Lempolan K-Supermarket sijaitsee aivan Lohjalle tultaessa etelän suunnasta. Moottoritieltä rampista Lohjalle noustessa päästää Lempolaan, ja Lempolan oma K-Supermarket sijaitsee aivan Lempolan liikenneympyrän välittömässä läheisyydessä Lempolan kauppapuistoissa, mistä löytyvät myös Motonet ja monet muut liikkeet. Me tapasimme mökkinumeromme kunniaksi kaupan uuden kauppiaan kyselläksemme sekä kuulumisia, sekä hänen mökkeilemisestään.

Lempolan K-Supermarketin uusi kauppias Marko Saarela on ehtinyt olla uudessa pestissään vasta kuukauden, ja vaikka työt alkavat jo luonnistua, tuo uusi kauppa joka päivä jotain uutta opeteltavaa.

 Kysyimme Markolta tuntemuksia uudesta kaupasta ja Lohjasta.

Aloitus oli ainakin vauhdikas, heti alkuun Superpäivät ja kesäkausi alkamassa sekä muutto uudelle paikkakunnalle. Mutta hengissä selvittiin ja kauppa tuntuu mukavalta, täällä on ammattitaitoinen henkilökunta ja kaupassa on potentiaalia.  Myös asiakkaat ovat ottaneet hyvin vastaan, kiitos siitä! Olen ehtinyt jo jonkin verran parin vapaapäivän aikana tutustumaan Lohjaan. Kaupunki on sopivan kokoinen, vesistö tekee alueesta todella kivan.   Pari kertaa olen jo ehtinyt käydä veneilemässä kaupunkiveneillä Lohjanjärvellä. 

Marko kertoi myös valinnastaan ja päätöksestään tulla Lohjalle, että Lohja sijaitsee loistavassa paikassa, täällä on iso järvi, ja pääkaupunki on aivan lähellä. Lohja ja K-Supermarket Lempola olivat jo vähän tuttuja entuudestaan, ja kaikki tuntui sopivan omaan elämäntilanteeseen.

Uusi kauppias tuo aina jotain uutta mukanaan, eikä Marko ole siinä mielessä erilainen kauppias. Hän on halunnut edetä kuitenkin rauhassa, sillä mm. laajennuksen eteneminen odottaa vielä, mutta on tulossa.

Näinä päivinä aloitellaan Last Chance -päätyä, josta löytyy edullisia löytöjä jokaisen kukkarolle. Otimme myös ns. punalaputuksen takaisin käytäntöön. Ideoita on, mutta näissä joudumme vähän odottamaan laajennuksen aikataulun tarkentumista.  Ainakin paistopiste olisi suunnitelmissa uudistaa lähiaikoina ja syksyllä aloitellaan verkkokauppaa. Irtokarkit kokivat jo uudistuksen!

Marko kertoi myös halustaan tehdä yhteistyötä paikallisten yritysten  kanssa, niin lähituottajien kuin muidenkin. Hänellä on tästä kokemusta aiemmalta uraltaan, ja alustavat kontaktiverkot on heitetty Lohjallakin jo ilmoille, ja mikäli sinä olet lähialueen tuottaja, niin kannattaa olla aktiivinen itsekin kauppiaan suuntaan. Toinenkin lohjalaisille tuttu keskolainen on jo käynyt Markon kanssa keskustelemassa tulevaisuuden suunnitelmista, kun aluejohtajana nykyään Keskolla oleva Mika Sivula käväisi kauppiaan luona.

Millainen uusi kauppias on

Markolla on jo kokemusta kauppiaana toimimisesta ja itseasiassa juuri enne Lohjalle tulemista hän ehti pitää parin viikon loman, mutta mahdollisuus tulla tuttuun kauppaan Lohjalle (Marko oli käynyt jo aiemmin Lohjalla kouluttamassa kaupalla Teppo Ojalan ja Marjo Karjalaisen aikoihin) kiinnosti, ja niin Lohja sai uuden asukkaan ja yrittäjän.  Mutta on uusi kauppiasura Lohjalla myös yllättänyt.

Se miten paljon henkilöstöasiat vievät aikaa kauppiaan työajasta: rekrytointi, perehdytys, vaihtuvuus, ammattitaitoisen henkilöstön saaminen jne. ovat vieneet yllättävänkin paljon aikaa. Onneksi Lohjalla on hakemuksia tullut mukavasti, kiitos siitä kaikille hakijoille! Monessa paikassa tilanne on ihan toinen tällä hetkellä. Tälläkin hetkellä otan mielelläni vastaan työhakemuksia.

Asiakkaat ja kaupan henkilökunta ovat jo ottaneet uuden kauppiaan avosylin vastaan ja kuulemma hän on saanut itse suoraan hyvää palautetta, mutta mitä kauppias itse odottaa kaupaltaan?

Odotan sitä, että saan luotua hyvän työpaikan ja palvelevan kaupan ja viihdyn myös itse työssäni. Se, että henkilökunta on tullut kertomaan kuinka he nykyään haluavat tulla ilolla töihin ja kertovat ylpeinä olevansa meillä töissä on minulle tosi tärkeä asia, ja hienoa, että henkilökunta on ottanut minut näin hyvin vastaan.

Kun Markolta kysyttiin, mikä on kauppiaana olemissa sitä parasta, niin hän vastasi, että oma vapaus tehdä ja mahdollisuus tehdä omaa työtään monipuolisesti. Samalla hän myös kiitteli tässäkin tapauksessa loistavasti henkilökunnasta sekä ihanista asiakkaista. K-Supermarket työllistää noin 30 työntekijää, eli Lohjan mittapuussa kauppa on ihan merkittävä työllistäjä.

Otamme mielellämme vastaan asiakkaiden palautteita, ja kaupalla oleva palautetaulu onkin ollut hyvin käytössä. Palautteeseen myös vastataan, mikäli palautteen antaja on antanut samalla yhteystietonsa.

Haluamme rakentaa asiakkaidemme näköisen kaupan ja kuuntelemme mielellämme toiveita! Toiveita ja palautetta saa laittaa tulemaan www.asiakaspalaute.kesko.fi

Kauppias hakee energiaa mökiltä

Yhtenä syynä Lohjalle tulemiselle Marko paljastaa Lohjan tunnettavuuden mökkikuntana. Marko itsekin on mökkeilijä ja pitää järvestä sekä merestä ja viihtyy saunassa.

Mökillä käyminen antaa mahdollisuuden nollata työn mahdolliset stressit ja samalla omat energiavarat latautuvat arkea varten. Emme tällä hetkellä vielä omista mökkiä Lohjalta, mutta kuten sanottua, se oli yksi osa valintaa tulla Lohjalle, ja onhan järvi tullut tässä kuukauden aikana jo tutuksi.

Talven poikana pidän talvesta, mutta myös kevät, kesä ja jopa syksy pimeät illat ovat omaan mieleen, eli Suomen vuodenajat ovat mieluisia, koska ne tuovat vaihtelua vuoden aikana. Kauppiaana pääsee työnkin kautta osaksi jokaista vuodenaikaa kaupan tuotevalikoiman kautta, joskin meillä on hyvä henkilökunta, jolle olen voinut jakaa osan tehtävistä, kuten tuotteiden tilauksen ja omien osastojen tuotevalikoiman hallinnat. Aivan kaikkea ei kauppiaankaan tarvitse tehdä itse, vaikka minut voikin usein nähdä hevi-osastolla eli hedelmien ja vihannesten parissa hyllyttämässä. Tervetuloa käymään ostoksilla arkena ja pyhänä Lempolaan.

Comments are closed.