Hius Vogue Johanna aloitti Lempolassa

Johanna Junnila avasi kampaamon kotiinsa, kun talosta löytyi tarkoitukseen mainiosti sopiva tila erillisellä sisäänkäynnillä.

Lohjan parturi-kampaamotarjonta sai uuden tulokkaan, kun Hius Vogue Johanna aloitti toimintansa Lempolassa ennen pääsiäistä. Yrittäjä Johanna Junnilalla on kampaamoyritys myös Rovaniemellä. Siellä samassa tilassa työskentelee neljä kampaajaa ja heidän lisäkseen mm. kosmetologi, hieroja ja kynsiteknikoita.                  

– He toimivat itsenäisinä yrittäjinä, joille olen vuokrannut tilat, Junnila avaa.

Lohjalla hän työskentelee kotona, eikä työkavereita ole ainakaan vielä.

– Kotona työskentely on hyvä vaihtoehto. Korona-aikana siitä pidetään, ettei väkeä ole liikaa. Tässä olisi kyllä tilaa toisellekin, esimerkiksi hierojalle tai kynsiteknikolle, Junnila kertoo.

Lohjan kampaamon avaamisesta huolimatta, Junnila ei aio jättää Rovaniemeä.

– Jatkan myös siellä omia asiakaskäyntejäni ja autan tyttöjä.            

Miten Junnila päätyi Rovaniemeltä Lohjalle?

– Miehen perässä tietenkin, hän naurahtaa.                   

– Mieheni muutti Lohjalle jo aiemmin ja minä viime syksynä. Asumme ihanassa, vanhassa omakotitalossa. Siinä on erillisellä sisäänkäynnillä hyvä tila kampaamolle, joten pakkohan se oli ottaa käyttöön, Junnila jatkaa.

Rovaniemeläisen silmään Lohja näyttää ihan hyvältä paikalta asua. Junnilalla on ollut tervetullut olo Lohjalle ja Lempolaan.

– Kun avasin kampaamoni, olin positiivisesti yllättynyt siitä, miten mukavasti paikallisia kävi. Lempolalaiset toivottivat minut myös tervetulleeksi.

Kotikampaamosta löytyvät kaikki tavanomaiset kampaamopalvelut.

– Tervetuloa katsomaan! Junnila toivottaa.

Kampaamopalveluja pitkällä kokemuksella

Johanna Junnila

Junnilalla on pitkä kokemus kampaamoalalta.

– Valmistuin ensin kosmetologiksi. Liikkeeni oli silloin kampaamon yhteydessä. Katselin sitä touhua ja ajattelin, että voisinhan minäkin olla kampaaja. Opiskelin sitten oppisopimuksella.

Alkuun hän teki rinnakkain sekä kosmetologin että kampaajan töitä. Tähän mennessä kokemusta hiusten parissa työskentelystä on ehtinyt kertyä jo noin 25 vuotta. Junnila on kotoisin Kemijärveltä. Lapin lisäksi kampaajan töitä on kuitenkin tullut tähän mennessä tehtyä jo ulkomaita myöten.

– Asuin kahdeksan vuotta Dubaissa ja palasin viisi vuotta sitten Suomeen. Kulttuurit ovat erilaisia, mutta arki kaikkialla aika samanlaista, töitä tehdään, ruokaa laitetaan ja pyykkiä pestään, Junnila toteaa.

Hän pitää työssään etenkin hiusten värjäämisestä. Vuosien varrella tekniikat ovat muuttuneet, joten on ensiarvoisen tärkeää kouluttautua ja pitää osaamisensa ajan tasalla. Myös asiakkaiden toiveet muuttuvat.

 – Luonnollisuus on ollut tapetilla nyt jo pidemmän aikaa. Vaikka hiukset olisi värjätty kokonaan tai niissä olisi raitoja, halutaan, että ne ovat luonnollisen näköiset, Junnila sanoo.

Kevät saa monet hakeutumaan kampaajan tuoliin.

– Keväisin halutaan jotain uutta, erilaista ja vaaleaa.

SMS

Comments are closed.